Sub Accounts


Normaal heeft iemand 1 account bij onze webshop. Maar voor onze vaste klanten geldt dat zij in de webshop zijn gekoppeld aan hun klantennummer bij Salden Elektro. Hierdoor zijn ook de kortingsafspraken etc. gekoppeld. Als dus meerdere mensen van 1 bedrijf bestellen kan dit tot een probleem leiden.

Vandaar dat wij werken met normale klanten, account managers en subaccounts. De laatste 2 worden gebruikt bij meerdere accounts binnen 1 bedrijf. 

De account manager is een normale klant binnen de webshop en hij kan dus gewoon bestellen etc. Daarnaast kan hij de subaccounts beheren (aanmaken, wijzigen etc.). Belangrijk hierbij is dat hij voor deze subaccounts limieten kan aangeven. Zie verderop.

De account manager logt in op de webshop en gaat naar zijn accountgegevens. Hier kan hij een subaccount aanmaken en beheren. In dit voorbeeld maakt account manager Ronald Koeman meerdere verschillende subaccounts aan:

Image titleDe subaccount Frank Rijkaard is actief en kan dus bestellen. Hij kan prijzen en voorraden zien. Hij heeft geen limiet, maar mag niemand anders authorisren. Dus eigenlijk gewoon een normale besteller.

Image titleMarco van Basten is een sub account met dezelfde rechten. Maar hij mag bovendien ook orders van anderen die boven een limiet liggen authorisren.

Image title
Edwin van der Sar mag bestellen maar tot een bedrag van 1.000,00 euro. Boven dit bedrag kan Marco van Basten deze order authoriseren. Zonder autorisatie wordt de order niet verwerkt. Is het bedrag van de order zelfs boven de 2.500,00 euro dan mag alleen account manager Ronald Koeman authoriseren.

Als meerdere mensen mogen authoriseren bij bijvoorbeeld de limiet van 1.000,00 euro dan kunnen hier meerdere namen gekoppeld worden met hetzelfde bedrag. Ronald Koeman mag uiteraard ook de order van bijvoorbeeld 1.234,00 euro authoriseren.

Je kan een en ander ook eenvoudig zichtbaar maken met het subacount overzicht:

Image title
Aan het laden
Aan het laden